HTML

Autótesztelő

A blogot azért hoztam létre, mert véleményem szerint szükség van egy olyan felületre, ahol megbeszélhetjük az autóvásárlással kapcsolatos kérdéseket, véleményeket. Szeretném, ha egy olyan rovat is beindulna, ahol olvasók saját autójukról irnának teszteket (népitélet szerűen), és kibeszélhetnénk azt. Várok minden autóvásárlással kapcsolatos kérdést, saját-autó teszteket, és reményeim szerint a kommentelők véleménye alapján megkönnyithetjük autóstársunk választását. Várom a leveleiteket a hasznaltteszt@gmail.com cimre!

Friss topikok

2008.09.16. 15:42 Autótesztelő

A saját autótesztem a népitéletből

Ha találtok olyan itéletet, ami megbeszélést, kiröhögést, bármit igényel, ne habozzatok küldeni nekem.

Most lehet fikázni, velem nem egyetérteni, belémkötni, bármi - a saját itéletem alapján:

 

Modell

Skoda Fabia 1,4 16V 75Le Ambiente

Szöveges ítélet

Nem akartunk autót cserélni, teljesen jól müködött az előző autónk, egy 2006-os Swift, amit egy idióta marha totálkárosra tört, mert nem ismerte a jobbkezet, ráadásul még el sem ismerte a hibáját.


Gyorsan kellett valami autó a ´régi´ helyett, mert eléggé autófüggők vagyunk. Használtat nem szerettünk volna, csak újban gondolkodtunk. Egy barátom dolgozik a Skodánál, és emiatt megkaptuk a fekete 1,4 16V-s Ambiente felszereltségű autót beszerzési áron. Jó üzlet volt, az autó klasszisokkal jobb minőségre, és minden más tekintetben a Swiftnél. Talán csak a fogyasztása(7.5), amivel nem birok egyenlőre kibékülni, a Swifté(6.0) sokkal jobb volt. Mindegy, annyira nem érdekel a dolog, még a 7.5 sem olyan durva.


Belsőség:

Felszereltseget tekintve nagyon jó a járgány (ABS, 2X airbag, automata klima, szekvencialis elektromos ablakok, fedélzeti computer, 8 hangszoro, hogy csak a fontosabbakat mondjam), minden van benne, ami nekem kellhet, egyedül a tükörfütést hiányoltam belőle télen. Tetszik, hogy nagyon igényesek a szövetkárpitok, melyekből bőven jutott az ajtókra is. A müszerfal anyaga elfogadható, nem kopog annyira, mint a Swifté. Ülései kényelmesek, a vezetőülés álltható magassága, valamint a kormány négy irányú variálási lehetősége miatt a vezetési pozició mindenkinek kényelmes lehet. Hátul két ember simán, kényelmesen elfér, semmi panaszom nincsen rá. Csomagtartója jobb, mint a kategória átlaga, ügyesen pakolva sok minden belefér.


Motor, teljesitmény:

1,4 16V 75LE. Nem tűnik soknak, és nem is az. Viszont ami meglepő, hogy jobban megy, mint a Swift. Teljesen máshogyan kell vezetni, mert nem kell, és értelme sincs pörgetni, mig a Swift a pörgetéskor erősödik meg. A nyomatéka 126NM, ami egy 1,4-hez képest baráti, teljesen elégedett vagyok vele, nem kell annyit visszaváltogatni, mint a Suzukinál (114NM). Félreértés ne essék, nem sportautó, ez az a motor, amit minimum meg kellene venni az autóhoz, mert az 1,2 az egy vicc, biztonságos közlekedésre (szerintem) nem alkalmas, mivel semmi, de semmi erőtartaléka nincs.


Külsőség:

Kivülről olyan, amilyen, nem az a forma, amibe szerelmes lesz az ember, de a szép fekete szinben, tisztára mosva, elölről olyan konzervativan sportosnak látom. Sokat dobnak rajta a ködfényszórók, amiknek olyan sok értelmét nem látom, de mindegy, néha tényleg bekapcsolom, ha kell. Presztizse nemigen van,bár azért többen lehúzódnak előle, mint a Swift elől.

Mindent összefoglalva, van egy igazán jó, megbizhatónak tűnő autóm megfelelő helykinálattal, felszereltséggel és ár-érték aránnyal.
Mindazoknak ajánlom, akiknek fontos egy autó összeszerelési minősége, belső értékei, viszont a presztizs nem annyira. Ja, és akik nem dőlnek a kardjukba a nem alacsony fogyasztás miatt. Óvakodni kell az 1,2-től, az alacsony felszereltségtől, valamint a törött autóktól. 1-2 éves Ambientet ilyen motorral már 2MFt környékén el lehet hozni, szerintem kifejezetten jó vétel.

Szerethető kocsi, mindig örömmel nyitom ki a garázsajtót reggelente, tudom, hogy a mai napom is simán fog lezajlani, ha a kocsin múlik majd..

9 komment

Címkék: skoda népitélet


A bejegyzés trackback címe:

https://hasznaltteszt.blog.hu/api/trackback/id/tr54666295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

29 Palms 2008.09.16. 20:37:30

2 kérdésem lenne, feltéve ha publikus a válasz. Milyen felszereltségi szinten volt a Swift? Valamint hogy az új vagy a régi Fabiáról olvashatunk fentebb?

És sok sikert előre is, valamint kitartást.

Autótesztelő · http://hasznaltteszt.blog.hu/ 2008.09.16. 22:10:00

Üdv 29 Palms!

Te vagy az első kommentelőm.. :)

A Swift GC felszereltségű volt, a Fabia pedig a régi kasztnis, az utolsó gyártási szériából.

Remélem gyakran meglátogatsz majd!

29 Palms 2008.09.17. 22:35:30

Na de kínoználak egy kis nosztalgiával...ugye Swifted volt. Soha nem volt olyan, hogy egy ködös-álmos novemberi hajnalon feloldalogtál a Swifttel a pályára...egy még álmos mozdulattal felcsavarod a zenét, mondjuk legyen Neil Young-tól a Keep on rockin' in a free world, és kettesben 50-nél a szokásos felváltás helyett padló, és hadd forogjon 6000-ig, hadd áradjon az élet?
A Fabia jó autó. Nincs vele baj, de ez az egy érzés hiányzik belőle. Az újból is. Ami nem baj, hiszen sportautónak egyik sem sportautó, de a Suzukiban elrejtettek egy csipetnyivel több közvetlenséget, mosolyt fakasztó vidámságot.
Azért lehet hálátlan feladat két autót összehasonlítani, mert az emberek hajlamosak végletekben gondolkodni, az egyik a non plus ultra, a másik meg a rossz. Nem erről van szó, csak azt akartam elmondani, hogy aki szereti Neil Young-ot, inkább válassza a Swiftet, akinek családja van, a Fabiát. :)

Autótesztelő · http://hasznaltteszt.blog.hu/ 2008.09.17. 22:45:02

29 Palms:
nyertél :)
a Swift 105-öt ment kettőben, és ha megöltem, se evett többet 7 liternél.
Jó autó volt, amit elrontottam, hogy alapfelszereltségben vettem.
Ha abban is minden benne lett volna, mint a Fabiaban, megint Swiftet vettem volna.

Ja, a Fabia 5200-nál leszabályoz :) Jól érzed te ezt, amit írtál nekem :)
Üdv!

Autótesztelő · http://hasznaltteszt.blog.hu/ 2008.09.17. 22:48:52

Ja, plusz a párom vezette a baleset idején, és ha akartam volna, sem tudtam volna rábeszélni egy másik Swiftre. Babonás, de imádom :)

Palkovicsné bejglije · www.panaszfal.hu 2008.09.22. 09:33:22

Azért az a 7,5-es fogyasztás egy ilyen kategóriás autótól 1.4-es motorral marha sok. Az 1.6-os 110 lovas Corollám (ami egy kategóriával nagyobb is a Fabiánál) vegyesben nem eszik többet 7 liternél, de azt is csak akkor, ha kb. a fele sztráda 130-140 között...

Autótesztelő · http://hasznaltteszt.blog.hu/ 2008.09.22. 09:55:13

Mióta már 20.000km van benn, visszaesett 6,8-7,0-re. De azt is sokallom.

A Corolla meg japó, és hát valljuk be, elég jól megy és elég jól fogyaszt mellette.

Palkovicsné bejglije · www.panaszfal.hu 2008.09.22. 18:45:41

Így van. A német autóknak irreálisan magas az áruk az értékükhöz viszonyítva. Egy Golf kisebb, kényelmetlenebb, mint a Corolla, ráadáasul az 1.6-os motorjuk is a kategória leggyengébbje, és ugyanolyan felszereltségnél fél gurigával többe is kerül. Tudom, mert hajtottam Golfokat is több mint százezer kilométeren keresztül

Kredenc 2008.10.03. 09:04:15

Nekem egy 1,2-es Fabi Bets kocsim van, már 2 éve. Használtan, 3 évesen vettem, de csak jót írhatok róla. Az általad írt fogyasztás szerintem egy kicsit magas. Ezzel a kis motorral vegyes használattal (országúton 130 körül) is legfeljebb 6 literes fogyasztást tudtam elérni. A csak városi használatkor fellépő 7 literes fogyasztás természetesen elég sok, de egy ilyen kis motortól mit várhat az ember. Nem osztom aggályaidat az 1,2-es motortól! Az igaz, hogy nem egy versenykocsi, de egy ilyen kis autótól mit várhat az ember. A komfort szerintem megfelelő, igaz eleinte visszasírtam az előző kocsimat (VW Poló 1,4 Classic) de ma már nem cserélném vissza. Üdv
süti beállítások módosítása