HTML

Autótesztelő

A blogot azért hoztam létre, mert véleményem szerint szükség van egy olyan felületre, ahol megbeszélhetjük az autóvásárlással kapcsolatos kérdéseket, véleményeket. Szeretném, ha egy olyan rovat is beindulna, ahol olvasók saját autójukról irnának teszteket (népitélet szerűen), és kibeszélhetnénk azt. Várok minden autóvásárlással kapcsolatos kérdést, saját-autó teszteket, és reményeim szerint a kommentelők véleménye alapján megkönnyithetjük autóstársunk választását. Várom a leveleiteket a hasznaltteszt@gmail.com cimre!

Friss topikok

2008.09.16. 17:29 Autótesztelő

Egy Suzukis

Hát, találtam is mindjárt egy gyöngyszemet. Az az igazság, hogy tisztelem, ha valaki szereti az autóját, meg törődik vele, de egyszerűen meg tudok bolondulni, ha olyan szöveget olvasok, mint ez itt, alant.

A Népitélet lényege, hogy próbáljunk olyan képet alkotni az autónkról, ami alapján más képet kaphat arról, hogy vajh kellene-e, megfelel-e, stb. Ki lehet emelni a jó tulajdonságait, csak mindemellett nem szabad elfeledkezni a rosszakról sem. Hülyeségeket irni nem illik, ugyanis ez nem arról szól, hogy egy adott márkát, tipust magasztaljunk. Hülyeség alatt azt értem például, hogy a lábtere jobb, mint egy Omegáé. Nos, ezt mindenki döntse el saját maga.. Vagy fogyasztás? 4-4,5 liter százon? Neeee...

Olvassátok el, kiváncsi vagyok a véleményetekre.

 

 

Modell

Suzuki Swift 1.0 GL

Szöveges ítélet

Ez egy remek autó! Imádom!
Jó tulajdonságai:
Kényelme, 180 cm-vel egész jól bírható hosszabb úton is! 120 km után is teljesen frissen szálltam ki belőle!! Igaz, ez nem vmi hosszú!
Ja, és nagyon nagy lábhely van benne! Bőven ki tudom nyújtani benne a lábam, ami egy Omegában nem sikerül!
Belseje egyszerű, szürke, de szerintem egyátalán nem csúnya.
Az összerakottsága fasza, semmi nem zörög, nyikorog, búg, bár vmit hallottunk, de miután a Hollós a 30000-s nagyszervíznél nem talált semmit, így nem tudjuk mi lehetett, befogta magától.
(Bővebben az autóról van ítélet, de csak pár nap múlva, címváltás után írom ide!)
Futóműve egész jó, csomagtere a kategóriának megfelelő!! Sok üveg bor belefér:-))
Teljesítményére én azt mondom, hogy amennyit elvárhatsz egy 1.0-s motortól, azt nyújtja! Mentünk vele 160-t is, de ilyenkor már minden egyes kilométerért meg kell kűzdeni.
Fogyasztás? Nagyon alacsony. Átlagban 4-4,5 liter százon. Városban sem megy 6 liter fölé!
A minősége a legjobb! Kész! Bármilyen körülményelk között elindul és elvisz! Bár az aksija kezd kikészülni lassan, de ez már a következő tulaj gondja.
Mostanában állandóan Érd-Bécs-Érd távokat tesz meg, sőt, most volt egy Érd-München-Érd táv is. Mindet gond nélkül teljesítette!
Rossz? A motor nem egy villám, a hátsó ajtó nyílhatna nagyobbra is.
Mára már garázsa is van, amit nagyon megérdemel!
Ja, és senki ne dőljön be a Suzuki szidóknak, amíg nem volt neki! Tapasztalat nélkül ne higgyenek!
Az első műszakit gond nélkül vette, bár ezt el is vártam.
A legutóbbi nagyszervíznél volt olajcsere, törés utáni javítások (bal első lemez, bal első index, lökháritó, motorháztető fényezés), szélvédőcsere, kárfelmérés, belső kárfelmérés, ez cascoval együtt 96000 Ft volt. Nem volt drága.
Az autó továbbra is tökéletes és imádom! Ja és szép, de ez szubjektív.

12 komment

Címkék: suzuki népitlet


A bejegyzés trackback címe:

https://hasznaltteszt.blog.hu/api/trackback/id/tr81666464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JohnnyB 2008.09.17. 12:40:40

Ugyanilyenem van.

A lábtér tényleg nagy elöl, a 185 centimmel teljesen hátratolt ülésnél már nyújtózkodni kell a kuplungért.
A fogyasztás nekem full vegyes használatnál 4.8, ha az utazó 110 max. Előzni nem lehet vele, csak kikerülni. :)

Autótesztelő · http://hasznaltteszt.blog.hu/ 2008.09.17. 12:48:26

A nagyapám használ egy 1,0 GA-t. Kényelmetlen nagyon, főleg hátul panaszkodtak. A vezetőpozició jól belőhető, viszont a fogyija 6 körül mozog.

hukk 2008.09.18. 14:04:06

A fogyasztás, és a menetteljesítmény igaz. Egy haveromnak van egy 92-es 1.0-s swiftje, sokat utaztunk vele eszterom-gödöllő távon tényleg 4,5 litert figyasztott átlagban. Durva városi tökölődéssel sem ment 6 fölé sose. És mentünk már négyen óra szerint 160-at vele. Nem rossz kis autó a régi swift az árkatgóriájában, nem kell bántani.

Autótesztelő · http://hasznaltteszt.blog.hu/ 2008.09.18. 14:23:25

Nem is bántás, csak az elfogultság zavart ebben az itéletben.

A nagyapám 1.0-ja nemigen eszik 6 alatt, de mondjuk ez sok mindentől függhet.

munga 2008.09.18. 17:02:14

azt mondod,egy ítélet jó attól jó,ha nem "hülyeség" ...:
Hülyeségeket irni nem illik, ugyanis ez nem arról szól, hogy egy adott márkát, tipust magasztaljunk.Hülyeség alatt azt értem például, hogy a lábtere jobb, mint egy Omegáé
példák arra,hogy önmagadat cáfolod:
1; Jó üzlet volt, az autó klasszisokkal jobb minőségre, és minden más tekintetben a Swiftnél
2;A müszerfal anyaga elfogadható, nem kopog annyira, mint a Swifté
3;Viszont ami meglepő, hogy jobban megy, mint a Swift
4;A nyomatéka 126NM, ami egy 1,4-hez képest baráti, teljesen elégedett vagyok vele, nem kell annyit visszaváltogatni, mint a Suzukinál (114NM).
5;Presztizse nemigen van,bár azért többen lehúzódnak előle, mint a Swift elől.

Ez csak egy kis kritika, de ne szegje a kedved semmiben.
Sok sikert az oldalhoz

Autótesztelő · http://hasznaltteszt.blog.hu/ 2008.09.18. 21:26:28

De ez nem magasztalás, hanem a két autó összehasonlítása. A fogyasztásban pl a Swift nyert. Árban is egyébként. Ténynek tartom, amiket leírtam.

Egyébként tényleg köszi a kritikát ;) Örülök, ha hozzászóltok.

AP 2008.09.19. 11:01:41

a lábtéren kívül mindenben igaza van

Autótesztelő · http://hasznaltteszt.blog.hu/ 2008.09.19. 11:10:51

Lehet, hogy igen.

Én egy konkrét autóval tudom összehasonlitani, az pedig csörög, zörög, 6-ot eszik, kényelmetlen. Az egy 94-es példány, GA felszereltségben.. Lehet, hogy ezen is múlik.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2008.09.19. 16:43:30

Ő is konkrét autókkal hasonlította össze, feltehetően igaz a fogyasztás is, és az is, hogy Ő jobban elfért.

Winston Smith 2008.09.23. 21:46:19

Eléggé elfogult az arc, de nem mond hülyeségeket. Nagyjából minden úgy van, ahogy leírja, egy közepes elfogultsági diszkontfaktorral korrigálva.

ipari_fostalicska 2008.09.24. 08:53:00

Nekem volt 1.0 Swiftem, 5 ajtós, 162000 kilométerrel adtam el. A vége hátszélben valóban 160 körül volt, de ha úri kedve úgy tartotta, akkor a 145-öt is alig érte el. A lábtér valóban elég elöl, de azt nem hiszem, hogy az Omegánál jobb lenne. Hátul viszont tágasabb átlagos sofőr esetén, mint egy Fábia (ez most itt nem Fábia fikázás, az is jó autó).Nekem a fogyasztás 4,5 és 4,8 között volt, de Horvátországi utazás alkalmával lement 4,1-re, amit nem hittem el. Menetdinamika az télleg nem nagyon van, viszont nekem eléggé csörgött belül. Az autó minimális gondoskodással valóban örök élet meg egy nap.

twk004 2008.09.24. 14:46:25

Üdv!

Van a családban egy 1.3-as, épp eladósorban levő Swift I. Megbízható, kis fogyasztású, olcsón fenntartható autó. Ennyiben egyetértek a Népítélettel. De. K...va kényelmetlenek az ülései, lent ülök a padlón, ráz, mint egy szekér (ellenben stabil a kanyarokban, a valamit-valamiért elv alapján), csomagtartó csak módjával (mint minden 5-ajtósban), ésatöbbi. Zörögnek a műanyagok, meg a műszerfal, a kemény rugózás mára szétrázta az egész autót. Szóval, a 2000-ik év Trabantjáról van éppen szó, csak valamivel komfortosabban, sokkal jobb minőségben (azzal tényleg nincs gond) és sokszorosan jobb menetteljesítményekkel. 175.000 km-nél még nem eszi az olajat, nem füstöl, mechanikusan maximálisan egyben van. Tipikus kompromisszum-autó. Add a kényelmet a megbízhatóságért cserébe ...
süti beállítások módosítása