HTML

Autótesztelő

A blogot azért hoztam létre, mert véleményem szerint szükség van egy olyan felületre, ahol megbeszélhetjük az autóvásárlással kapcsolatos kérdéseket, véleményeket. Szeretném, ha egy olyan rovat is beindulna, ahol olvasók saját autójukról irnának teszteket (népitélet szerűen), és kibeszélhetnénk azt. Várok minden autóvásárlással kapcsolatos kérdést, saját-autó teszteket, és reményeim szerint a kommentelők véleménye alapján megkönnyithetjük autóstársunk választását. Várom a leveleiteket a hasznaltteszt@gmail.com cimre!

Friss topikok

2008.09.18. 07:00 Autótesztelő

Kis újautó-vásárlási tanács-csokor

Régen dolgoztam pár évet újautó-értékesitőként egy vidéki városban a Dunántúlon. Francia márkát próbáltam több-kevesebb sikerrel rásózni az emberekre. Innen is, meg a vásárlói oldalról is akadnak tapasztalatok bőven, most ezekből irnék le párat.

Márka kiválasztása

A márka kiválasztásánál nagyon sok ember abba a hibába esik, hogy hiteldijmutató, akciónak vélt kedvezmények alapján választ. Ez egy teljesen rossz szempont, mert autót szeretnénk venni, nem kedvezményt. Fontos, hogy a kocsinak normális értéktartása legyen, ne bukja el már az elején újkori árának a felét. Tetszen is az az autó, ne csak az ára. Gondoljunk bele, hogy ez egy nagyobb beruházás, ami valószinűleg több évre fog szólni. Tervezünk-e gyereket a közeljövőben, ami miatt már most célszerű kombit venni, satöbbi.

Finanszirozás

Ha készpénzre veszünk autót, akkor királyok vagyunk, lehet lapozni. Viszont ha, mint a legtöbb ember, hitellel próbálkozunk, érdemes átgondolni néhány dolgot. Például az önrészt. Mindig azt szoktam javasolni, hogy minimum 25, de inkább 30% indulót tegyünk be az autóba, ha netalántán váratlan okok miatt el kellene adnunk a kocsit, nehogy még nekünk keljen fizetni a banknak. A másik a futamidő. Öngyilok beleugrani egy 120 hónapos hitelbe, mert olyan lassú tempóban fog elkezdeni csökkenni a tőketartozásunk, hogy a kocsi értéke idővel ismét kevesebb lesz, mint a banki hitelünk. Ha megszabtuk magunknak, hogy mondjuk a havi törlesztésünk ne legyen több mondjuk 30.000Ft-nál, akkor igyekezzünk annál kisebb havi részletet bevállalni, max olyan 25-26 ezret, előre belekalkulálva az árfolyamingadozás kockázatát, ami miatt 5-6 ezret is simán változhat a törlesztőnk hónapról hónapra.

Alkudozás

Ha mindenképpen új autót készülünk venni, akkor egyszerre két-három ajánlatot is célszerű kérni különböző szalonoktól, lehetőleg irásban. Ezeket az ajánlatokat aztán ügyesen lehet is az értékesitők orra alá dugni, gondolkodtatás céljából. Úgyis rá fog igérni a másik szalon ajánlatára, mert autót szeretne eladni. Nem árt vigyázni mondjuk, mert sokan a hitelen akarják visszahozni az adott kedvezményt, ezért az ajánlatokhoz mindig kérjük az aktuális hitelajánlatot.

Egyenlőre ennyi, lesz ennek majd még folytatása később is. Lehet szavazni ismét, de kommenteket is várnék. Ha szeretnéd, hogy történetedet kitegyem a blogba posztként, ne habozz elküldeni a hasznaltteszt@gmail.com cimre.

 

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://hasznaltteszt.blog.hu/api/trackback/id/tr62668246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2008.09.18. 13:32:34

Hát, már az ötödik autómat használom, de soha nem merült fel, hogy új autót vegyek... ahogy az értékállóságával se igazán törődöm, nem eladni akarom, hanem használni. :)

Autótesztelő · http://hasznaltteszt.blog.hu/ 2008.09.18. 13:43:36

Erről az oldalről rendben is van. Engem csak az bosszant, hogy sokan a tudatlanságuk miatt buknak milliókat, és még után ők érzik magukat átverve.

A szalonba, ahol dolgoztam, behoztak egy WagonR-t. A tax 1,2 hozott rá, neki 1,8 hitele volt a kocsin. És ezek után én voltam a köcsög... :)

hukk 2008.09.18. 14:14:35

Én a következőt javaslom: el kell dönteni, hogy mennyi kezdőrészlettel, mekkora futamidővel szeretnénk autót venni, és pontosan milyen felszereltségű legyen. Összeírjuk az összes kereskedőt, aki foglalkozik az adott típussal, majd kérünk valamelyiktől egy ajánlatot a konkrét típusra, hitelre. Külön hangsúlyozzuk ki neki, hogy a maximális kedvezményre hajtunk. Ezután elköszönünk, és az ajánlattal a kezünkben felkeressük a következő kereskedőt, az orra alá toljuk, hogy: Ez eddig a legjobb ajánlat, adjon egy jobbat, és öntől vásárolunk. És így tovább, míg az lesz a vége, hogy végigjártuk az összes kereskedőt, és elértük a lehető legalacsonyabb árat, legjobb hitelkondíciókat. Kipróbált módszer, bár mondjuk ferrari, lamborghini, meg bugatti esetén kicsit nehezebben működik.

Autótesztelő · http://hasznaltteszt.blog.hu/ 2008.09.18. 14:21:26

Jaja, mindenképpen ez a jó megoldás, csak én max 3 kereskedést keresek fel, azokat is csak személyesen, mert mailben nem vesznek komolyan.
süti beállítások módosítása