HTML

Autótesztelő

A blogot azért hoztam létre, mert véleményem szerint szükség van egy olyan felületre, ahol megbeszélhetjük az autóvásárlással kapcsolatos kérdéseket, véleményeket. Szeretném, ha egy olyan rovat is beindulna, ahol olvasók saját autójukról irnának teszteket (népitélet szerűen), és kibeszélhetnénk azt. Várok minden autóvásárlással kapcsolatos kérdést, saját-autó teszteket, és reményeim szerint a kommentelők véleménye alapján megkönnyithetjük autóstársunk választását. Várom a leveleiteket a hasznaltteszt@gmail.com cimre!

Friss topikok

2008.10.09. 07:22 Autótesztelő

Toyota Corolla - olvasói teszt

Ismét Palkovicsné bejglije tollából érkezett az alábbi teszt, enjoy!

 

A vas: Toyota Corolla 1.6, 110 LE, 4 ajtós kivitel 2003-as évjárat

 

Az igazság az, hogy két ugyanilyen Corollát hajtottam szinte párhuzamosan, az egyiket 90.000 km-en keresztül, a másikat 50.000 km-en át. Csak a színük volt eltérő.

A formája olyan, amilyen, tipikus japán, különösebb szót nem érdemel, de legalább nem is pattintják meg őket olyan sűrűn. A motorban elég sok erő van, tudja mozgatni a karosszériát, igaz, 3500 alatt nem a rugalmasság királya. Cserébe, ha az ember normálisan használja, megelégszik vegyes fogyasztásban 6,5-7 literrel, és ebben benne van Bp, sztráda, egy és két számjegyű utak légkondival vagy/és téligumival. Egyszer alkottam vele egy 5,2-es fogyasztást egy Győr-Veszprém oda-vissza úton, amit azóta sem tudtam megismételni, de az 5,8-at többször is. Igaz, akkor halál nyugodtan vezettem, a sebességhatárokat betartva, de kint egy-egy 75-80-nal közlekedő trabit, ilyesmit azért leléptem, ha kellett. Megjártam vele Nyugat-Európát is, és a német sztrádákon semmi gondja nem volt a folyamatos 190-es tempóval, igaz, akkor 9 liter körül kajált. Felszereltsége átlagos: elektromos első ablakok, tükrök, mauális légkondi, cd-s rádió, 4 légzsák. Az összesen 140.000 km alatt szerviz a gépeket csak a kötelező időszakos szervizek alatt látta, amiknek az áruk nem horror, olyannyira, hogy az egyikhez 3 éven át érvényes kuponfüzetet is adtak, amelyik ingyenes szervizre jogosít. Enyhe probléma, hogy elférne benne egy hatodik sebesség is, mert 130-nál már 4000-et fordul percenként a főtengely, de különösebben nem zavaró a hiánya. Amúgy a váltó elég pontos, könnyen kapcsolható, bár kicsit hosszú úton jár, de azért nem kell nyújtózni, hogy ötödikbe rakja az ember. Belül a térkínálat kellemes, magam mögött kényelmesen elférek a hátsó sorban, semmimet nem ütöm semmibe. 5 személlyel sem vészes a dolog, bár a kényelem érdekében nem árt, ha ilyenkor hátulra nem a 130+ kg-os embereket ülteti az ember. Ráadásul a csomagtér elég nagy, jól pakolható, míg a gyerek pici volt, és mindent vittünk neki mindenhova, akkor sem kellett a hátsó üléseket is telerakni, elfértek a cuccok a csomagtartóban.

Továbbra is várom tesztjeiteket, márkaszervizes- és egyéb történeteiteket!

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://hasznaltteszt.blog.hu/api/trackback/id/tr59704480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tizedes 2008.10.14. 09:29:30

szerintem haldoklik a blog
süti beállítások módosítása